Nog even en de Landelijke Gilden van Geel komen met een nieuwe editie van Bikken & Biken voor de pinnen. Het concept van deze succesrijke combinatie van een fietstochtje van zo’n 35 kilometer en een feestelijk zes gangen menu, is intussen meer dan gekend. Niet voor niets is Bikken & Biken uitgegroeid tot een van de succesrijkste fietsevenementen in de regio. Wie er dit jaar graag bij wil zijn dient wel voor 21 mei in te schrijven.

De organisatoren van deze achtste editie van Bikken & Biken gaan er prat op dat ze dit jaar met een bijzonder mooi parcours uitpakken. Dat slingert zich via allerhande plattelandswegen langs de Gooreind, Ten Aard, de Kasseman, de Boerentang, Mol-Achterbos, Millegem, Ezaart, Kievermont en Holven weer terug naar de startplaats.

Die situeert zich ook dit jaar in de inkomhal van de Thomas More Hogeschool (vroeger KHK), aan de Kleinhoefstraat in Geel. Vertrekken kan er tussen 10 en 13 uur en de deelnemers worden er voor 18 uur ook weer terug verwacht.

Wat de te nuttigen hapjes en de drankjes betreft, zit het dit jaar duidelijk snor. Bij de start worden de deelnemers getrakteerd op verse meloen en lekkere parmahesp. Onderweg wordt het verder genieten van heerlijk verse soep, vidé, het onvermijdelijke pak frieten, een rijstdessert en een lekkere ijskreem als afsluiter. Op de meeste locaties komt daar ook nog een gratis drankje bij. Zo krijgen de liefhebbers dit jaar bij hun frieten een heerlijk glas Vliet. Frisdrank of een gewoon pintje kan natuurlijk ook.

Deelnemen aan Bikken & Biken kost 15 euro voor iedereen ouder dan 12 jaar. Voor kinderen tussen 3 en 12 jaar is dat slechts 8 euro en wie nog jonger is mag zelfs helemaal gratis meedoen. 

Kaarten zijn te koop bij Toerisme Geel of door storting van het vereiste bedrag op rekening 733-0414833-91 van gewestraad Geel (stortingsbewijs geldt dan als inschrijfbewijs).
De inschrijvingen sluiten onverbiddelijk op dinsdag 21 mei. De organisatoren willen immers niet dat er ook maar iemand iets te kort komt.

Bij de foto: Fietsplezier en onderweg lekker smullen. Bikken & Biken heeft het allemaal